Gå sommeren i møde med de rigtige dæk til din bil

sommerdæk

Gå sommeren i møde med de rigtige dæk til din bil

Når vinteren er forbi, og man kører rundt i byens gader, eller på landevejene ude hvor kragerne vender, så skal man nok begynde at overveje om man ikke lige skal skifte sine dæk. Efter en lang vinter med koldt vejr og saltede veje, er det en billig løsning at skifte til sommerdæk. Dine dæk kan ikke klare det skift, medmindre det er helårsdæk du kører rundt med. 

De rigtige sommerdæk

Når man triller rund på de små gader om sommeren eller foråret, så burde man overveje om de dæk der sidder på ens bil, er det helt rigtige. Køber man sommerdæk får man et bedre vejgreb på de tørre veje. Selvom sommerdækket skal have minimum 1,6 mm. dybde, så burde man ikke gå under 3 mm. men gerne over, da vejgreb på vådt føre derefter kan blive vanskeligt. Og vådt føre er jo en forventelig selvfølge her i det kære danske, så det ville være en god ide med mere end 3 mm. dybde.

For at finde frem til de rigtige sommerdæk, så kig på mønstret. Dækkets mønster ser måske lidt spøjst ud, de vender nemlig forskelligt, og er asymmetriske. Det er med vilje, da den giver et bedre vejgreb på tør vej, og med de 3 mm. dybde, også på vådt føre. Med de her dæk får du den ultimative køreoplevelse om sommeren, og sørger for at turen bliver så sikker som muligt.

sommerdæk

De forskellige dækmønster

Som nævnt tidligere så er der naturligvis forskellige slags dækmønster og forskellige dybder i hjulet. Går man ud fra at dækkene er fra ny, så er der typisk tre forskellige dybder i dækket.

  • 1,6 mm.
  • 4 mm.
  • 8 mm.

Den forskellige mønsterdybde gør en forskel på vejgrebet, jo dybere de er, desto bedere er vejgrebet på vådt føre. Bor man i Danmark hvor det ofte er vådt, ville det ikke være så smart, hvis man valgte 1,6 mm. da man i høj fart tæt på ingen vejgreb har når vejen er våd. Ved 1,6 mm. dybde har man kun 16% vejgreb når man kører 75 km/t, og det kan virkelig gå hen og være farligt, hvis man f.eks. skal lave en nødtopbremsning. Så kan man lide at køre hurtigt og sikkert, så er det klart anbefalet at vælge dæk med 8 mm. dybde.

No Comments

Post A Comment