Guide: Alt til dit køkkenudstyr

Køkkenudstyr

Guide: Alt til dit køkkenudstyr

Ønsker du at tage din madlavning til det næste niveau? I denne guide gennemgår vi de elementer, hvor køkkenudstyret har en vis rolle i, hvilket niveau din madlavning har. Det rette køkkenudstyr til retten kan være essentielt for at opnå et nærmest gourmet niveau. 

 

Forstå, hvilken pande du anvender

Der er adskillige typer af udstyr når det gælder køkkenudstyr. Derfor har vi valgt at tage udgangspunkt i et af de vigtigste redskaber til madlavningen – nemlig panden. En stor del af tilberedningen af maden foregår vha. panden. Vi vil derfor gennemgå nogle af de forskellige typer af pander som du kan vælge imellem for at optimere din madlavning. På den måde kan du også få en forståelse af, hvilken forskel de forskellige pander gør for din ret. 

 

Mad med ekstra saft

Hvis du er typen, der holder af mad med ekstra saft, kan en sautérpande varmt anbefales. Panden har en højde, som gør det muligt for dig at lade væsken med smagen blive i. Ved mere almindelige pander oplever man typisk at væsken flyder over og giver anledning til yderligere rengøring når madlavningen er færdig. Pga. de høje kanter på panden skal du ikke bekymre dig om dette, da de næsten kan måle sig med en gryde og du på den måde kan lade maden trække, så den opnår en ekstra god smag. 

 

Grill din mad på panden

En af de helt store hits om sommeren er at grille sin mad. De karakteriske grill riller på kødet gør bare at det smager bedre. Det kan derfor være fordelagtigt at investere i en grillpande, hvis du er en af dem, der elsker dine grill riller på dit kød. På den måde kan du undgå at skulle ud i kulden når sommeren er forbi, men stadig få grill riller på kødet. 

 

Ekstra smag til dit kød

Det sidst eksempel på en fantastisk type af pande til at pifte din madlavning op, er støbejernspanden. Støbejernspander er fantastiske til at stege kød på, fordi de giver en helt perfekt stegeskorpe, der er med til at holde på kødets saft og på den måde får du et stykke kød, som både er mørt og saftigt. En vigtig ting at nævne ved støbejernspander er at de kræver lidt ekstra fedtstof, da kødet ellers vil have en tendens til at sætte sig fast. 

 

Med ovenstående eksempler har du lidt inspiration til, hvad din næste investering til køkkenudstyret kunne være. Selvom at det kan være svært at finde det gode køkkenudstyr, så er det værd at bruge tiden på, hvis du vil imponere yderligere med din madlavning.

No Comments

Post A Comment