Måling af tryk og lufthastighed – Find den rette tryktransmitter

Tryktransmitter

Måling af tryk og lufthastighed – Find den rette tryktransmitter

Trykmåling

En tryktransmitter benyttes til måling af tryk i kanaler, hvilket gør det til en ekstremt alsidig transmitter til overvågning af tryk og lufthastighed. Trykket er uden tvivl en af de mest målte parametre, da det i mange tilfælde er en nødvendighed for at kontrollere og overvåge et givent tryk. En tryktransmitter måler tryk, typisk af gasser eller væsker. Trykket er et udtryk for den kraft, der kræves for at stoppe en væske fra ekspanderende. Der findes et utal af forskellige måleinstrumenter, som har forskellige egenskaber, hvilket til enhver tid gør det muligt at finde den korrekte løsning. Det pågældende formål stiller nogle specifikke krav til en tryktransmitter, som er nødvendige at opfylde, for at give et korrekt resultat. Ved at benytte det korrekte udstyr til det aktuelle behov, sparer man i sidste ende både tid og penge.

 

Differenstryk

Der findes mange forskellige udgaver af en tryktransmitter. Et eksempel på dette kunne bl.a. være en differenstryktransmitter. En differenstryktransmitter bruges til at angive forskellen mellem to trykværdier. En god udveksling mellem de to trykværdier, betyder at differenstrykket vil være lille, og ligeledes omvendt. Hvis der opstår trykændringer på én af de to trykværdier, vil differenstrykket være angivet til en større værdi. Når et differenstryk skal måles, er der en lang række faktorer, som spiller en rolle. Derfor er det utrolig vigtigt at anskaffe det korrekte måleudstyr med tilsvarende funktionsdygtige egenskaber.

 

Høj nøjagtighed

En tryktransmitter kvalificerer sig til brug af målinger på baggrund af en høj nøjagtighed. For at få kompetente målinger er det utroligt vigtigt, at transmitteren giver et retvisende billede, for at få et godt resultat i sidste ende. En fejl i én enkelt måling kan være grunden til adskillige problemstillinger. Derfor er det utrolig vigtigt, at disse fejl undgås, for at visse problematiske situationer ikke opstår. På baggrund af de mange egenskaber som en tryktransmitter besidder, herunder bl.a. den magnetiske sensorteknologi, giver den en fremragende langtidseffekt.

 

Fordele ved brug af en tryktransmitter

  • Høj målenøjagtighed
  • Vedligeholdelsesfri
  • Fleksibel i drift
  • Meget lang levetid
  • Optimal kontrol

 

Vedligeholdelse og reparation

En tryktransmitter har generelt en meget lang levetid, da den ingen bevægelige dele har. Dog bliver sensorens levetid påvirket af diverse parametre, som skyldes de mekaniske vibrationer eller stød, som opstår under målingerne. Derudover er en tryktransmitter i høj grad også vedligeholdelsesfri, hvilket skyldes den kompetente konstruktion. Dog bør transmitterens sensor en gang imellem sammenlignes med et referenceinstrument for at kontrollere den langvarige stabilitet. Hvis en tryktransmitter uheldigvis bliver ødelagt, er der ingen mulighed for at den kan repareres. Dette skyldes en nødvendig nøjagtighed i tryktransmitterens målinger, som skal kunne garanteres til enhver tid. Man vil dog i mange tilfælde kunne udskifte et givent måleinstrumentets enkelte dele med reservedele, hvis det bliver ødelagt eller er ude af stand til at fungere optimalt. Dette er dog heller ikke muligt at gøre ved en tryktransmitter, da der ikke findes reservedele, som har vist sig at fungere optimalt, og give et optimalt resultat.

No Comments

Post A Comment